Retur til Tom Vilmer Paamands hjemmeside.

Statan

Af Tom Vilmer Paamand - ca. 1983
 
I gamle dage sagde man om nogle mennesker, at de havde solgt deres sjæl til Satan. Handelen betød, at de i en periode kunne nyde godt af de enorme fordele, som de havde fået som deres del af aftalen - men lige som det gik dem allerbedst stod Satan pludselig i døren, og krævede at få det stakkels menneske med sig...
 
For mere end to år siden indgik jeg en aftale med Staten. Den betød, at jeg fik udbetalt løn som om jeg var i arbejde, uden jeg behøvede at røre en finger. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men staten har faktisk holdt aftalen indtil nu. Jeg har haft en dejlig tid, med fred og ro til at lege med mit barn og nyde livet. Men nu står staten i døren og kræver min krop!
 
De siger, at de er mere humane nu, end Satan var før - de vil kun have min krop i fyrre timer om ugen i ni måneder - og efter den tid kunne vi måske indgå en ny aftale.
 
De har anvist mig et job, hvor jeg fire af ugens dage skal stanse og presse stålplader i 9 1/2 time dagligt. Til gengæld skal jeg kun arbejde 6 timer om fredagen.
 
Til orientering for de glemsomme kan jeg minde om, at det 1. maj er 65 år siden 8-timers arbejdsdagen blev indført - men pauser er selvfølgelig ikke medregnet, og det er tilladt at fordele den totale ugentlige arbejdstid anderledes...
...


Til Tom Vilmer Paamands artikler fra fortiden.
1983 - WebHamster: Tom@Paamand.dk